Cursisten aan het woord

Zomer 2021 ben ik gestart met de Voudounsi basiscursus van African Healing

 

De basiscursus bestaat uit drie weekenden.

Onze groep telde 6 personen. Iedereen heeft zijn persoonlijke motivatie om meer te willen leren over Voudoun. Zelf wil ik het Ifa orakel leren te gebruiken binnen een consult.

De cursus is absoluut een aanrader!

De weekenden zijn best intensief omdat er veel informatie wordt gedeeld. De manier waarop deze informatie wordt aangereikt is helder en gelukkig😊weer terug te lezen. Ook het praktische gedeelte van alle drie de modules is zeer goed verzorgd.

We gingen vrij snel de verdieping in, qua vragen en persoonlijke ervaringen waardoor ook de groepsdynamiek persoonlijk aanvoelde.

Heb het als bijzonder ervaren om Kossilate als docent te hebben en dat deze oude kennis beschikbaar is.

 

Audrey Thijssen

 

Mijn ervaring met African healing academy: mijn naam is Martnus Walther, ten eerste wil dank uitspreken aan Mirjam en Alfred Quenum. Na vele opleiding periodes en reizen naar Benin kan ik zeggen dat mijn leven op een goede manier is veranderd. Ik had last van derpressie, erg hangen in dualiteit, onzekerheid in het leven, geld zorgen enzovoort. Kortom, ik had struggles, nu ben ik getransformeerd naar een betere 'ik'.

 

Ik ben afgevallen, mijn geldzorgen zijn weg, ben zelfverzekerd en ga door het leven met positieve gedachten. Gewoon het beste ervan maken, het hoogst haalbare bereiken. Ook het gevoel dat je niet alleen aards wordt geholpen maar ook aan de spirituele kant voor mij en mijn naasten.

Nogmaals dank voor alles wat ze voor mij hebben gedaan, doen en gaan doen.

 

Martinus Walther (uitvaartservice Walther)

De Tempel! Wauw, kan alleen maar zeggen respect. Dankbaarheid!

Ik was er EINDELIJK!!!! 

Detox bad was HEEERLIJK! Wilde eigenlijk wel langer blijven hahahahahaaa!

Ik voelde me verfrissend heerlijk kan het gewoon niet omschrijven. FRIS! Lekker! 

Agbasa yıyı! Waauw! Wist totaal niet wat ik kon verwachten.

Maar mijn ervaring was ongekend, het was nieuw maar toch ook niet. Leek of ik dingen herkende en everything made sense..

 

Grote examen!!!

Had er super super veel zin en en ging er met vertrouwen in! Ik vond het prachtig hoe we werden onthaald. Heerlijk voelde me vereerd gezegend en gelukkig!!

 

 

ZANGBETON!!! WAAAAAAAUUWW geen woorden voor, Ik was in een andere demensie. Eenmaal terug op de compound voelde ik hoe ik terug aan t komen was. Dat moet je ervaren kan ik niet in woorden omschrijven. Ik vond het een eer en erg mooi hoe we onthaald werden na het examen. :-). Koudio ritueel - ongekend! dat moet jezelf ervaren. :-)

Alle rituelen heb ik als mooi ervaren. En gewoon diep respect!  Was een eer dat ik deel mag uitmaken van de Vodoun.. 

Allada ik kwam ogen handen en voeten te kort! Hahahaaa! De real deal!! Waauw! Wat was dat prachtig! 

Eerbetoon aan de voorouders.. `vond dat misschien wel het mooist!

Ik behoor toe aan hen, and they have me! Dat was wel t minste dat ik kan doen. En wat een eer wat een eer dat Kossilate ons heeft laten doen! DANK JE WEL MIRJAM EN KOSSILATE! 

 

Warme groet,

Dwight Dompig

Be Hue - Become the best version of HUE

www.behue.nl

+31681474561

Wat ik graag zou willen is dat héél veel mensen de basisopleiding bij de African Healing Academy zouden gaan doen. En zodoende leren wat Vodoun en ook voodoo nu daarwerkelijk is. Leren wat voor een mooi natuurgeloof dit is. Hoeveel positiviteit, inzichten en balans het in je leven kan brengen. In plaats van het misplaatste negatieve beeld wat nu wereldwijd is geschets!

Dit geloof en het systeem wat wordt toegepast brengt je terug en verbindt je met de natuur en alles wat wat daar uit voort komt. Het handelt vanuit respect naar alles dat is, maar vooral ook is geweest.

De prettige manier waarop de lessen worden gegeven door kosilaté Afred Quenum bieden naar mijn mening aan alle leerlingen ruimte om op eigen wijze te leren en je persoonlijk proces te volgen. Het heeft mij geholpen mijn weg terug naar mijn kern, mijn pad te vinden. Mijn avontuur wordt vervolgd.....

 

 

Marcel

Bijna een jaar geleden begon ik vooral uit academische interesse en met een gezonde dosis scepsis aan de opleiding bij de African Healing Academy.

Het bleek een unieke opleiding te zijn. Het is heel bijzonder om je zo te kunnen verdiepen in een oeroud geloof en de cultuur waar deze uit voor komt. Vodoun is heel anders dan je van te voren verwacht, heel warm en positief, en ook veelzijdig. Ook als je er niet echt wat mee wil “doen” is het fijn om te begrijpen hoe alles in elkaar zit, hoe belangrijk het is om verbinding te hebben met je voorouders, enzovoort. En dat geldt voor iedereen, of je nu wit, zwart of paars bent.

 

De lessen waren afwisselend en intensief en zaten vol verrassingen. Alfred is een fijne docent met humor en veel verhalen. Omdat hij zowel de Beninese als de Nederlandse situatie goed kent en veel ervaring heeft kan hij alles heel goed uitleggen. Hij is de real deal, niet iemand die les geeft uit een boekje, maar uit ervaring. Het was wel intensief om steeds weer een weekend in de schoolbanken te zitten. Dit is dan ook een ‘fast track’, je leert in relatief korte tijd waar mensen in Benin normaal meerdere jaren over doen. Het is absoluut de moeite (en de investering)  waard.

Alles was ook goed georganiseerd: goede communicatie, fijne lesruimte, geweldige lunches, alles prima in orde.

 

Alfred zei ooit dat Vodoun verslavend is: als je er eenmaal door gegrepen bent wil je altijd meer weten, meer kunnen. Dat is helemaal waar. Ik ben na de basisopleiding verder gegaan met de gevorderden opleiding en heb ook de stage/ expert opleiding in Benin gedaan. Inclusief examens en initiaties. Dat was een prachtige ervaring. Het heeft mij persoonlijk veel gebracht, ik sta nu anders in het leven, veel bewuster. Ik kijk er naar uit om nog verder te leren.

Alfred en Mirjam, bedankt en tot binnenkort!

 

Met vriendelijke groet,

Ellen Rienks

 

Sinds 2021 ben ik terecht gekomen bij Kossilate voor een consult. Alfred heeft mij advies gegeven en die heb ik opgevolgd. Hij heeft ook rituelen gedaan en het heeft zoveel veranderd ten goede. Ik sta met beide voeten op de grond, maar dit is wel heel bijzonder en krachtig. De vodoun voelt zo positief en mede door reacties uit mijn omgeving die mij zagen veranderen heb ik mij aangemeld voor de basis en gevorderden opleiding.

De lessen zijn goed verzorgt en Alfred verteld veel en het is echt bijzonder les te hebben van hem . Er is tijd en ruimte voor persoonlijke verhalen en gesprekken. De lunch is heerlijk en de groep is heel fijn waar ik in was, alle culturen komen samen en het voelt als one.  Je leert oude kennis, maar het doet ook wat met je persoonlijk. Ik voelde werkelijk veranderingen in mezelf. Ik ben anders gaan denken, bewuster en milder naar anderen en vooral naar mezelf. Alfred zet je ook aan om verandering aan te gaan, op een subtiele manier . Alfred en Mirjam zijn warme mensen en het voelt voor mij als thuiskomen. Echt een aanrader voor iedereen die meer balans wilt , maar ook persoonlijke groei. Ik ga zeker de expert opleiding doen en het vervolg daarvan en daarvan. Wordt vervolgd....

 

Victoria 

 

Ja ik ben inmiddels thuis, het was een lange vlucht.

Ja dat zal ik zeker doen.😊 Ik moet echt bijkomen maar ik heb zo een natuurlijke rust (cool down) in mijn systeem.

 

Wat fijn om te horen, ik wil jullie vanuit mijn hart bedanken voor deze fijne vooral spirituele reis.

Ik heb zo genoten en geniet nog steeds.

Ik ben in Nederland maar ik voel in mijn ziel dat ik nog in Benin ben.

Ik mis jullie echt. Bedankt vanuit mijn hart en ik zie jullie snel weer bij de oefendag.

 

Ezandee 😄 en groetjes aan iedereen

 

Groetjes,

Vanessa

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Walk like you have 3000 ancestors behind you!